Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Historie

Tre generasjoner byggmester

Einar H. Unneberg var født i Sem kommune september 1901. Han hadde sin læretid hos Byggmester Hans K. Glesne. Einar tok fagbrevet i 1934. Dette var starten på det som skulle bli tre generasjoner byggmester. Einar h. Unneberg startet eget entreprenørfirma en gang på slutten av 1930 åra, og drev med mange ansatte frem til 1963. Han trappet da ned og overleverte store deler av driften til sin sønn Eivind Unneberg og hans kamerat Rolf Larsen.

Eivind Unneberg var født i 1935 i Tønsberg. Han prøvde seg på livet som sjømann, men mønstret av etter 4 mnd. Han startet som lærling i sin fars bedrift. Tok fagbrev i 1962. I 1957 gikk han ut av teknisk fagskole i Stavanger, som da sammen med fagbrev kvalifiserte til mesterbrev. I 1963 Overtok han sine fars ansatte og startet firmaet Byggmester Unneberg & Larsen AS. Han drev firmaet frem til hans bortgang, 63 år gammel. Sønnen Svein tok over de ansatte og drev videre.


Svein Unneberg er født i 1967 Tønsberg. Han startet som lærling 16 år gammel. Fullførte lærlingskolen over tre år mens han var i full jobb. Han tok fagbrevet på Åsgårdstrand hotell i 1987 bare 19 år gammel. Jobbet i sin far bedrift i flere år med unntak av et år i en lokal entreprenørbedrift for å få bedre kunnskap i mur og betong. Svein var ferdig med sin mester brev utdannelse i 1992. Svein overtok driften til sin far etter hans bortgang og startet det som i dag er tredje generasjon byggmester. Byggmester Unneberg AS

Byggmester Unneberg As er i dag en liten bedrift 5 ansatte, Store deler av oppdragene er i nærmiljøet og flere av kundene har benytte seg av flere generasjoner Unneberg.

Mesterbrev Svein Unneberg

Svennbrev Eivind Unneberg

Svennebrev Einar H Unneberg

Svennebrev Svein Unneberg

Tegneprøve Einar H Unneberg

Til høyre står 3 generasjoner Byggmestere bildet er tatt i 1986 enebolig på Nøtterøy. Fra venstre Svein , far Eivind og farfar Einar Unneberg. Alle på samme byggeplass i en perode. 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn